HET JUNIOR POLARITEITENSPEL

Het Junior Polariteitenspel is afgeleid van HET POLARITEITENSPEL.nl 

Door middel van het Junior Polariteitenspel kun je ontdekken wat jouw polariteiten zijn en hoe je deze kunt laten samenwerken.

Een polariteit is een twee-eenheid bestaande uit twee positieve eigenschappen die altijd samen en tegelijk ingezet worden. Als je maar een eigenschap van de polariteit gebruikt raak je in onbalans en wordt jouw gedrag vervelend voor jezelf en voor anderen. Beide eigenschappen zijn goed, de ene is niet beter of slechter dan de andere.

Een voorbeeld: ik ben energiek– ik ben geduldig

Deze twee horen bij elkaar.

Als je alleen maar energiek bent, vergeet je weleens om ook geduldig te zijn naar anderen, als je dit niet doet wordt je overactief en gestrest. En als je alleen maar geduldig bent vergeet je weleens dat je ook actief moet worden, als je dit niet doet komt er niks meer uit je handen. Op dezelfde manier kun je ook je andere eigenschappen met bijbehorende polariteiten behandelen en er van leren.

Waarom gebruik je dit in een burnouttraject?

Je bent veel meer in evenwicht, je ergert je niet meer aan de anderen en anderen vinden het nu veel prettiger om met jou samen te werken!

 

polariteitenspel

Je polariteitenspel in de knel

Door allerlei omstandigheden, situaties, gebeurtenissen, je karakter enz. kunnen je polariteiten in de knel raken. Met andere woorden, je laat één eigenschap van een polariteit wel zien, maar de andere niet. Of thuis gedraag je je op een hele andere manier dan wanneer je op school zit. Je brengt bijvoorbeeld thuis veel leven in de brouwerij, maar op school ben je heel rustig (of andersom!). Dan ben je vaak niet goed in balans en niet altijd jezelf. Dat is vooral voor jezelf naar. Maar je zult ook merken dat anderen in je omgeving ook anders op jou reageren, dan jij zou willen. Uiteindelijk ga je er gewoon last van krijgen als je niet jezelf bent.

Veel mensen hebben hier last van, waaronder ook steeds meer kinderen en jongeren.
En dan nog iets: veel mensen leven reactief. Dat wil zeggen: ze zijn alleen maar bezig te reageren op wat een omgeving van hen verwacht en durven niet meer te vertrouwen op wie ze zelf zijn en wat zij te bieden hebben aan prachtige eigenschappen. Verdrietig en onzeker zijn, omdat je iets niet kunt of een slecht cijfer haalt op school of heel veel moeten hebben en kunnen en anders daar erg teleurgesteld in jezelf door zijn als je iets niet kunt of niet hebt.

Deel het op: