Hieronder zie je enkele referenties welke soms ook anoniem zijn. Wil je ook een referentie achterlaten laat het mij weten dan plaatsen we de hier en help jij wellicht ook andere weer hiermee.

 

Voordat ik bij Joyce terecht kwam, was ik best een beetje sceptisch. Al snel nam ze die gevoelens weg. Via de methode van PMA hebben we gesprekken gevoerd en daarin ben ik dingen over mezelf te weten gekomen die ik nog niet wist. Toch waren dat blijkbaar zaken die me onderbewust dwars zaten en die ik bij Joyce onder woorden kon en durfde te brengen. Door die herkenning heb ik mezelf een stuk beter leren kennen en meer rust gevonden. Vanuit een periode waarbij ik even thuis zat van mijn werk ben ik snel weer opgeklommen. Joyce nam niet alleen tijd voor de PMA sessie maar ook voor het gesprek vooraf. Joyce is nuchter en rustig en dat heb ik altijd erg gewaardeerd. Groeten Mettje


Mijn naam is Sjouke en kom uit Friesland. Ik ben met PMA in aanraking gekomen door 1 van de trainers van het Tiendehuis. Deze trainer/ coach kent mij aardig goed en ik heb hem advies gevraagd omdat ik met erge duizeligheid klachten, vermoeidheid, slapeloosheid, angst en paniek aanvallen rond liep. De kwaliteit van leven was ver te zoeken. Ik liep hier al anderhalf jaar mee rond en het werd steeds erger. Zo erg dat ik niet meer goed kon functioneren. De coach Danny Warbout heeft mij doorverwezen naar Joyce de Wit. De middag dat ik naar Joyce reed zal mij nooit weer vergeten. 2 km voordat ik op het adres aan zou komen was ik volledig in paniek. Dacht dat ik het niet ging redden en dacht ook nooit meer thuis te komen. Ik heb Danny gebeld en hij heeft mij letterlijk naar het adres gepraat. pas toen ik aan had gebeld heb ik de verbinding met Danny verbroken. Ik verontschuldigde mij aan Joyce voor mijn gedrag maar de stress zat me tot in mijn kruin. Toen ik in de behandelkamer van Joyce zat of eerst stond want ik kon eerst niet eens zitten voelde ik me nog steeds heel erg naar. Joyce reageerde rustig en begripvol. Na misschien 10 of 20 minuten (terwijl Joyce het gesprek opgang hield) voelde ik mij rustiger worden en heb ik een heel fijn gesprek gehad met Joyce. Er werd in dit gesprek veel duidelijk.

Mijn lijf zat vol stress en mijn duizeligheid was daar een gevolg van. Joyce heeft gelijk het PMA traject opgestart en ik ben op de behandelbank gaan liggen. Wat er gebeurd tijdens de behandeling is niet te beschrijven. Moet je ook niet willen verklaren. Wat er wel gebeurde was dat mijn lichaam erg aan het ontstressen was door middel van heel veel schokken. Ik had al jaren last van schokken zo’n 20 tot 30 per dag. Denk dat ik er nu 100 in een half uur had. Er is veel gebeurd tijdens de behandeling en ik was heel erg moe toen ik thuis kwam. Ik heb deze avond misschien nog een paar schokken gehad maar dat was te verwaarlozen. Ook de dagen erna weinig tot geen schokken. Ook de duizeligheid was een heel stuk minder. Ik was anders 6 van de 7 dagen duizelig en nu nog maar 2 tot 3 dagen dat ik er zo nu en dan last van had. Ik voelde weer energie opkomen. Uiteindelijk heb ik nu 8 sessies gedaan en er is heel veel gebeurd en er is veel veranderd. Ik ben anders tegen de dingen in het leven aan gaan kijken. Zonder deze behandeling weet ik niet waar ik nu had gestaan. Tijdens de behandelingen zijn we er achtergekomen dat ik een burn-out had. Dit is ook door specialisten bevestigd. Ik ben er dus nog niet maar de kwaliteit van leven is van een 2 naar een 7 gegaan. Misschien heb ik nog meer behandelingen nodig.

Joyce is een rustige bekwame en intelligente vrouw die goed weet waar ze mee bezig is. Geeft vertrouwen en beschikt daarnaast ook over een dosis gezonde humor. PMA moet je ervaren en niet verklaren. Dat is hoe ik er in sta. Ik ben heel erg nuchter en erg rationeel. Juist daarom weet ik nu uit ervaring wat PMA met je kan doen. Met de juiste begeleiding kan je er veel mee bereiken. En Joyce is voor mij heel erg belangrijk geweest en is nog steeds erg belangrijk in dit traject.


Bij het verwelkomingsgesprek vertelde Joyce wat ze met haar bedrijf allemaal deed. De ontspanningsmassage was heerlijk. De woorden van Joyce zette mij aan het denken. Ik loop al tijden tegen dingen aan, zoals: waarom reageer ik zo, waarom heb ik moeite om mijn gevoelens te uiten, waarom heb ik angst voor onbekende dingen, wat maakt mij zo onzeker. Waarom slaap ik zo slecht. Voor mij was dit het moment, om hier iets aan te doen. Er is een afspraak gemaakt, en vol spanning ging ik naar Joyce toe. Bij het kopje thee, lag Joyce haar werk rustig uit. Maar de ervaring is de beste leerschool. Bij mij kwamen onbewuste pijnen van situaties van vroeger naar boven, die, voor mij als een film voorbij gingen.

Ik zag wat er gebeurd was, en dat ik, toen het gebeurde, er niet mee om kon gaan. Ik had de situatie van vroeger, voor mijzelf verstandelijk uitgelegd. Ik praatte in mijzelf de situatie goed.
Met hulp van Joyce liet zij zien, dat wat gebeurd is, is gebeurd. De pijn en angst werden onder ogen gezien, want die waren er wel toen. Als je weet wat de echte oorzaak is, kan je er anders naar kijken. Dit blijft rationeel, terwijl je gevoel van angst en verdriet er ook zijn. De erkenning van dit gevoel, wat ik altijd weggestopt had, zorgde dat de angst en pijn weg raakte. Het verstandelijke en het gevoel is bij elkaar gebracht. Dit gaf rust. Ik kreeg ademhalingsoefeningen mee. Ademen is leven, rustig en bewust ademen geeft ook rust. Er zijn meerdere sessies geweest.

Een vervolg keer liet Joyce mij, mijn omgeving vragen hoe zij naar mij keken. Ik kreeg een heel eerlijk antwoord, maar ook confronterend. Ik heb hier heel veel aan gehad, mijn plus en minpunten werden benoemd. Ook mijn talenten zijn naar voren gebracht, zodat ik die moeiteloos kan gaan gebruiken. Een talent is wie en wat je bent. Vanuit jezelf komende. Mijn ervaring na al deze sessies is, dat ik veel rustiger ben geworden. Ik voel mij niet meer aangevallen, als iemand zijn mening geeft. Ik moet niets meer van mijzelf of anderen. Het voelt nu als keuzes maken, wat wil ik , zonder het schuldgevoel stemmetje. Waarom wil je niet, je hebt toch tijd, doe niet zo stom. Dit stemmetje benadrukte altijd mijn schuldgevoel. Nu mag dit stemmetje positief tegen mij praten. Je bent een leuk mens, dat heb je goed gedaan. Of de volgende keer anders. Bedankt Joyce voor je respectvolle houding naar mij toe en je wijze lessen.

 

Deel het op: